Jeg kyssede en anden, og det var okay

Hvis du har læst min bog, min blog om utroskab eller på anden vis har fulgt lidt med i mit poly-liv, så ved du måske at jeg har været laaang tids følelseskaos igennem da jeg sprang ud som polyamorøs. Der kom ro på da jeg for et par år siden mødte den dejlige kæreste jeg har nu, og der har været et par år med ham hvor jeg ikke har haft hverken behov for eller lyst til at kaste mig ud i andre eventyr. Jeg har da følt mig tiltrukket af andre mænd, men det er ikke noget det overhovedet har været aktuelt at forfølge. Jeg har haft brug for roen til at finde mit ståsted.

En del journalister har naturligt nok spurgt hvordan det så skulle gå med min nuværende kæreste den dag jeg besluttede at være sammen med en anden mand også, og jeg har måttet svare som det var: “Det aner vi ikke, men det må vi finde ud af – og han er i hvert fald åben”. Men selvfølgelig har jeg da selv haft bekymringen – mister jeg nu igen en mand jeg elsker, den dag min poly-natur føler trang til at folde sig ud?

For nogle uger siden mærkede jeg så at det var ved at ske. Jeg var i et selskab hvor et tæt knus pludselig gav mig en lille velkendt sommerfugl i maven, og jeg blev ærlig talt bange! Så jeg trak følehornene til mig. Min kæreste og jeg har aldrig fået talt om hvordan vi egentlig skulle håndtere det – sådan helt praktisk. Skulle jeg ringe til ham og sige det inden jeg evt. var sammen med en anden? Skulle jeg sige det bagefter? Hvor meget ville han egentlig vide? Jeg lovede mig selv dengang vi blev kærester, at denne gang ville jeg bare gøre det rigtigt – men hvad føltes rigtigt for ham? Dagen efter fortalte jeg ham at jeg var blevet bange, og hans svar lød “jeg synes bare du skal ‘go with the flow’ – så finder vi ud af det”.

Denne weekend tog jeg så et lille skridt fra teori til praksis. Jeg havnede i særdeles festligt lag og et kys blev til mange flere. Angsten var væk, og jeg nød friheden til at lade mig rive med. Morgenen efter tikkede der en spøgende sms ind fra min kæreste: “Godmorgen – hvordan går det? Tømmermænd? Ekstra kæreste?”, og det gjorde det jo nemt for mig hurtigt at få fortalt at der dog ikke var nye kærester, men at jeg havde kysset en. Og så holdt jeg ellers vejret. Men jeg kunne hurtigt ånde lettet op – det var ikke noget problem. Da han kom senere den aften, fik jeg et drillende blik og nogle ekstra kys og kram, et enkelt spørgsmål om hvem det var, og så var der ikke mere i det. Muligvis fordi han mærkede min glæde og at jeg bestemt ikke kyssede ham mindre af den grund – nok nærmere tværtimod. 😉

 


Bemærk: Ovenstående er udtryk for forfatterens egen holdning. Bloggen her er skrevet af forskellige forfattere, og ingen kan eller vil gøre sig til talsmand for alle polyamorøse.

En tanke om “Jeg kyssede en anden, og det var okay

  1. Pingback: Gør p-piller kvinder monogame? | Hvem er du utro?

Der er lukket for kommentarer.