Polyamori-netværk

Når man er lidt anderledes end flertallet, er det dejligt at tale med ligesindede. På disse sider kan du finde information om det danske netværk for polyamorøse.

Hvem er med i netværket (den lukkede Facebook-gruppe Polyamori)?

Netværket udgøres af polyer i alle aldre, og vi er 918 i netværket p.t. (november 2023). Mange af polyerne bor i hovedstadsområdet, men der er også underafdelinger af netværket i Jylland og på Fyn. Polyerne har meget forskellig baggrund professionelt og personligt. Netværket repræsenterer mange forskellige måder at leve poly-liv på. Læs mere her om Hvem der er med i netværket.

Hvad laver netværket?

Polyerne har kontakt med hinanden i forskellige online fora, og desuden mødes polyerne også jævnligt til forskellige uformelle møder.

Polymøder drejer sig oftest primært om at tale sammen, og derved finde støtte hos ligesindede. Det sker tit, at et møde indledes med en præsentationsrunde, men det er forskelligt fra møde til møde hvor god tid man tager sig. Nogle gange involverer et møde også et sammenskudsgilde, andre gange en gåtur i det fri. Polyerne skiftes til at indkalde til møder, og derved tager møderne forskellig form fra gang til gang.

Der er efterhånden mange måder at netværke online med andre polyamorøse og man bestemmer selvfølgelig selv hvor og hvor meget man vil følge med. I hovedtræk foregår det meste af debatten og aktiviteterne i hemmelige facebookgrupper.

Her følger en uddybning af online fora for polyamorøse.

Grupper og fællesskaber for polyamorøse

Vi har “den store (hemmelige) Facebook-gruppe” med over 800 medlemmer og nogle mindre Facebook-grupper der er for henholdsvis kvinder, mænd, queers og for planlægning af lokale arrangementer i Jyllands- og Fyn-fraktionerne.

Facebook-grupperne er hemmelige, dvs. at ingen ud over gruppens egne medlemmer kan se hvem der er med eller hvad der foregår inde i grupperne. Der findes dog også åbne grupper som du kan finde ved at skrive ‘polyamori’ i søgefeltet på Facebook.

Grupperne bruges til debat og til begivenheds-invitationer.

Læs mere her om Hvordan man kommer med i netværket.

Der har også været en mailingliste, Polydan, men den er lukket, fordi det meste som nævnt foregår på Facebook. Den var det første danske forum for polyer, og den blev oprettet i 1999 efter inspiration fra San Francisco, og lukket april 2013.

Andre netværk for polyamorøse i Danmark:

Find Polyamori i Danmarks oversigt over Facebook-grupper her

Frie polyer

Dating for polyamorøse

Intet på dansk, så vidt jeg ved.

Internationale sites:

Polymatchmaker
OKcupid

3 tanker om “Polyamori-netværk

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.