Hvem er med i netværket?

De polyamorøse er et ganske blandet folkefærd. Her beskrives en række modsætningsforhold for at beskrive nogle yderpunkter i polynetværket. Nogle placerer sig entydigt i ved en af de to beskrevne poler, men mange af de polyamorøse placerer sig et sted midt imellem.

Nogle vælger en primær partner og at eventuelle andre partner er sekundære – andre vælger at undgå at prioritere og kategorisere deres relationer.

Nogle kan godt lide friheden til at opleve nye mennesker seksuelt – andre foretrækker at holde sig til deres partner(e).

Nogle mener, at de er “født polyamorøse” – andre betragter polyamori som et tilvalg eller et eksperiment.

Nogle forventer kun åbenhed og ærlighed fra den enkelte partner – andre foretrækker at der er åbenhed mellem alle indirekte beslægtede partnere, dvs. også mellem éns partner og dennes partnere osv. ud i leddene.

Nogle står åbent frem i medierne om polyamori og taler med alle de møder om det – andre fortæller kun ganske få om deres polyamori.

Nogle bliver generelt nemt jaloux – andre gør generelt ikke. Dette er en generel betragtning, da jalousi er en følelse der for mange kan komme og gå afhængig af kontekst.

Nogen synes jalousi i afmålte doser kan være et positivt element i en relation – andre sigter mod helt jalousi-fri relationer.

6 tanker om “Hvem er med i netværket?

  1. Hej Helle. Ja, lige dét netværk er aktivt på Facebook. Men du kan melde dig ind i foreningen Polyamori Danmark – det kræver ikke medlemskab.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.